100 de ani de România înseamnă și mulțimea de fronturi pe care sportivii noștri au luptat valorificându-și talentul și orele de muncă.
Centenarul reprezintă și momentul în care cei mai bătrâni își amintesc cum pe Stadionul Republicii din București marea Iolanda Balaș-Soter ridica ștacheta la lumina farurilor mașinilor de pompieri.
Au fost ani în care rivalii noștri le sorbeau fiecare răsuflare antrenorilor români și îi priveau pe ai noștri campioni cu uimire și respect. Dar au urmat și anii în care, din cauza unui sistem bolnav, i-am pierdut pe specialiști, plecați, fiecare, în căutarea unui trai mai bun.
Legați prin mii de fire de țară, campioni cu tricolorul pe umeri au hotărât să privească de la mii de kilometri distanță aurul olimpic al Constantinei Diță, făurirea unor stadioane moderne în România sau au asistat uluiți la prăbușirea unor discipline sau la tergiversarea lucrărilor pentru o Polivalentă în București.
Golul lui Hagi în poarta lui Cordoba, chipul desfigurat al lui Doroftei după meciul cu Balbi, privirea Andreei Răducan de la Sydney sau sprintul lui Ilie Bărbulescu spre trofeul de la Sevilla sunt doar câteva dintre imaginile care v-au invadat mintea.
ProSport își propune de marți, timp de două săptămâni, să scoată în evidență câteva întâmplări ale oamenilor care ne-au încântat prin ceea ce au făcut.
ProSport vrea să aducă în prim-plan și câteva probleme la nivel de sport ale unui sistem care prin anii 80 dădea lumii zei care răpuneau națiuni superioare din punct de vedere financiar.
ProSport va scoate în relief și numele străinilor care s-au îndrăgostit de România și n-ar mai pleca de aici pentru nicio comoară din lume.
Totodată, ProSport vă lansează și câteva întrebări:
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER